MUĞLA / FETHİYE - Fethiye Şehit Feramil Ferhat Kaya Ortaokulu

Okulumuz Tarihçesi

OKULUMUZ TARİHÇESİ

İlk olarak okul arazisi 1943 yılında köy halkından, Ali TÜMEN varislerinden istimlak edilerek alınmıştır. Aynı yıl içerisinde temel atılarak, imece yoluyla okul inşa edilmiştir. 1943-1944 yılında okul eğitim-öğretime açılmıştır. İlk öğretmen olarak, Kızılçullu köy enstitüsünde tarım öğretmenliği yapan Şakir TANER tayin edilmiştir. Aynı yıl içinde ikinci öğretmen olarak, Fatma TAŞKIN atanmıştır. Okulda bir derslik, bir işlik, bir öğretmen lojmanı bulunuyordu. Bu binada eğitim ve öğretim 1956 yılına kadar devam etmiştir. 24 Nisan 1957 depreminde okul tamamen harap olmuş. İçinde öğretim yapılmayacak hale gelmiştir. Depremden sonra okulun yerine iki derslikli baraka yapılmıştır. Öğrenci sayısının artması nedeniyle iki derslikli, ikinci bir baraka yapılmıştır. Yine de bu barakalar kâfi gelmemekle birlikte öğretim 1964 yılına kadar barakalarda devam etmiştir. Bugünkü okul 1964 yılında yapılmış olup iptidai maddelerini köylüler temin etmiş, diğer kısmın yapımı ve malzemeleri devlet tarafından sağlanmıştır. Öğrenci mevcudunun devamlı artması nedeniyle 1970 yılında üç derslikli ayrı bir bina köylüler ve dernek tarafından yapılmıştır. 1990 lı yıllarda sivil toplum kuruluşları tarafından lojmanın üst katı yapılarak özel eğitim sınıf binası, 1992 yılında B Blok, 2007 yılında D Blok inşaatı yapılarak eğitim öğretime devam edilmiştir.

Okulumuz 2012 yılında 4+4+4 sistemi gereği bağımsız ortaokula dönüştürülmüştür.

Yayın: 24.03.2023 - Güncelleme: 24.03.2023 09:19 - Görüntülenme: 151